Zur Navigation | Zum Inhalt
Boniteti država (bonitetni izvještaj države) PDF Ispis E-mail

Bonitetni izvještaji postoje i za države - bonitetni izvještaj države. Taj izvještaj obuhvaća makroekonomske, političke, komercijalne i vanjske rizike pojedine zemlje. Sadrži također i podatke o minimalnim uvjetima sklapanja poslova (npr. otvoren račun, akreditiv, mjenica i sl.), prosječnim danima kašnjenja u plaćanju, te koliko će dana u prosjeku proći od plaćanja inozemne banke Vašoj banci. Ukoliko zemlja uđe u recesiju, idući potez je da banke podignu kamatne stope, a poduzeća koja će tada biti nedovoljno likvidna da podmire sve svoje obveze (prvo će podmiriti plaće svojim zaposlenicima i obveze koje imaju unutar države, a zadnji na red dolaze izvoznici). Zbog toga je bonitet zemlje također vrlo važan pri donošenju poslovnih odluka.

Country Risk Report (FCR)
je brošura od cca 55-60 stranica opsežne analize pojedine zemlje. Sadrži sve relevantne informacije za potencijalne ulagače te predviđanja budućih zbivanja u određenoj zemlji.

Country Risk Report PLUS je paket koji sadrži Country Risk Report uz koji se svaki mjesec u tijeku jedne godine dobije i Country RiskLine Report za odabranu državu.

Country RiskLine Report (CRL)
je mjesečni izvještaj o svim značajnim političkim, ekonomskim, gospodarskim zbivanjima u određenoj državi uz objašnjenje državnog rejtinga.

International Risk & Payment Review (IRPR) je mjesečna publikacija sa opisom političkih, makroekonomskih i poslovnih zbivanja u svakoj od 132 zemlje obuhvaćene D&B-ovim istraživanjima. Svaka je zemlja opisana na po jednoj stranici sa objašnjenjem državnog rejtinga. Proizvod predstavlja paket od 12 publikacija za pretplatničku godinu.

 
Skraćeni boniteti 'HR'
1.900,00 +PDV
(cijena za korisnike)Detaljni boniteti 'HR'
359,10 +PDV
(cijena za korisnike)